Over mij

Het begon allemaal in 1995, toen ik met veel enthousiasme startte met een aquarelcursus. Na een jaar vond ik, dat ik niet genoeg vorderingen maakte, wat resulteerde in een inschrijving aan de Academie voor Schone Kunsten.

Nadat ik de vijfjarige opleiding Schilderkunst met succes had afgesloten, heb ik me aan dezelfde Academie nog drie jaar gespecialiseerd in het schilderen van voornamelijk landschappen. In de loop der tijd ben ik steeds materie gaan toepassen. Het gebruik van “vreemde” kleurstellingen zorgde ervoor, dat de werken een mysterieuze sfeer en uitstraling kregen; ook werden ze steeds abstracter.

Na een succesvolle afsluiting van de Specialisatie Schilderkunst, ben ik in 2005, samen met vier andere afgestudeerden, gestart in het Collectief “t Atelier” in Eindhoven, waar ik sindsdien wekelijks ben te vinden. Verder schilder ik regelmatig een weekje op locatie.

In mijn meest recente werk experimenteer ik graag met uiteenlopende materialen, wat onder andere wordt beïnvloed door reizen, die ik gemaakt heb naar China en Japan. Daarnaast maak ik regelmatig een “uitstapje” naar het gebruik van felle kleuren. Het landschap/de natuur blijft hierbij een onuitputtelijke bron van inspiratie.